Vinter håroliebehandling: Hvorfor er det vigtigt? Hvad gavner det?

Det er ved at være lidt koldt ude, ikke? De af jer, der foretrækker  solskinsvejr over kulden, holder jer nok hjemme i dag, hva’? Måske laver I bare en kop varm chokolade at hygge med 🙂 Det er lige det, jeg har gjort, for at gøre det hyggeligere at sidde her og skrive et indlæg til jer 🙂 Ved I hvad? Det er lige gået op for mig, at jeg ikke har skrevet et eneste ord om vinter hårpleje indtil videre! Og det er et meget vigtigt emne, for ved at få gode hårplejevaner – og passe godt på hårrødderne – kan du få flot hår, og selv det såkaldte sæsonbestemte hårtab bliver ikke et problem for dig. Og der er IKKE NOGET, der gør håret stærkere og flottere hurtigere og mere effektivt end en håroliebehandling.

Vinter håroliebehandling: kan det betale sig?

Selvfølgelig kan det det! Håret bør behandles med olie uanset årstiden. Faktisk kan man gøre det når som helst, dag eller nat, så tit man har lyst til det. Generelt skal håroliebehandlinger gøres en gang om ugen, men hvis du synes, håret er tørt, ødelagt, eller skrøbeligt, kan du bruge naturlige olier hver eneste dag.

Fordele ved håroliebehandling:

  • Beskytter håret mod frostvejr, stærk vind, tør luft.
  • Beskytter håret mod os og luftforurening.
  • Glatter håret kutikula.
  • Plejer hårspidserne.
  • Regenererer og reparerer hårets indre struktur.
  • Forbedrer hårets udseende og gør det blankt.
  • Renser hovedbunden.
  • Forbedrer hudens mikrocirkulation og styrker hårrødderne.
  • Forbedrer hårets vækst.
  • Forhindrer tyndt hår.

Håroliebehandling om vinteren: sådan gør du

Faktisk er der ingen forskel på håroliebehandlinger, der gøres om vinteren, om foråret eller om sommeren. Denne skønhedsbehandling for håret er ens hele året rundt. Jeg bruger en olie (eller en olieblanding), der passer til hårets porøsitet og hårets aktuelle tilstand (jo mere ødelagt håret er, desto mere intensiv bør behandlingen være). Derefter fordeler jeg den over håret og hovedbunden – Jeg masserer hovedbunden forsigtigt for at stimulerer blodtilførsel til huden, hvilket er godt for hårrødderne (de får mere olie). Der efter pakker jeg hovedet ind i et håndklæde og lader olien sidde i mindst 30 minutter. Til sidst vasker jeg håret som normalt.

Hvad angår andre former for hårpleje om vinteren, forsøger jeg også at beskytte hårspidserne. De udgør den mest skrøbelige del af hårstråene, hvilket ikke bør overraske nogen, når man overvejer, at de også er den ældste del af håret. Hårspidserne bliver lettere beskadiget, fordi de har siddet længe på hovedet og konstant udsættes for såkaldte eksterne trusler. For at forebygge spalter, skader og tørt hår, kommer jeg derfor et par dråber naturlig olie på håndfladerne og gnider olien ind i hårspidserne.

Denne vane forebygger ikke blot, at håret spalter, den forebygger også statisk elektricitet, som jeg vil tro halvdelen af befolkningen døjer med om vinteren. Med andre ord gør naturlige olier håret modstandsdygtigt overfor negativ elektrisk opladning.

Endnu en ide, der kan hjælpe dig med statisk elektricitet er at frisere håret med en kam af træ. Den kan også bruges til at massere hovedbunden.

Kommer du naturlige olier på håret om vinteren?
Hvor tit bruger du naturlige olier?
Hvor tit giver du håret en oliebehandling?
Læg en kommentar! 🙂
Møs, møs!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *