Proteiner i hårpleje, sådan forbedre du dine frisurer.

Hej!

Med fugtighedsbevarende og blødgørende midler bliver proteiner en helt almindeligt ingrediens i din hårpleje. De tilbyder masser af hjælp, men kan gøre skade hvis de bruges forkert. Vær forsigtig, du kan nemlig stå tilbage med overproteinet hår. Hvis du er interesseret i at begynde på proteinbehandling, så læs videre.

Hvorfor er proteiner et vigtigt element i hårplejen?

Hvis du ikke er opmærksom på ingredienserne i dine hårmasker og balsam, er det muligt, at de kan gøre dit hår stift, skørt, groft og kedeligt. Dette er ofte tilfældet når du bruger proteinrige produkter efter hver vask. Derfor er det et must at kende indikationerne for sådanne produkter.

Proteiner: hvornår skal man bruge dem, og hvornår skal man ikke?

Proteinmasker og balsam er et godt valg, når:

  • håret er tynget, og det er svært at øge volumen
  • håret ikke vil ’gå op’, det ser slapt ud
  • håret er strå-agtigt
  • hår modstår stylings værktøjer
  • Håret er for glat
  • det ser ud til, at du har mindre hår, selvom du ikke har bemærket, at hårstråene falder for meget ud

Du bør ikke bruge proteinprodukter, hvis dit hår er tørt og groft, kruset, statisk eller bare ser kedeligt ud.

Proteiner i kosmetik

Hvad er navnene på proteiner som man skal kigge efter i produkter? Læs omhyggeligt sammensætningen og hold udkig efter: havreprotein, keratin, silke, mælkeprotein, sojaprotein, kollagen, sericin. Nogle producenter angiver oplysninger om proteinindhold på etiketten, men tjek altid INCI for at være sikker.

Hvordan bruger man proteinprodukter?

Jeg påfører kun proteinholdige produkter et par gange om måneden, og sørger altid for at observere mit hår. Jeg bruger produkter med proteiner når jeg ser, at mit hår mangler et eller adnet. Jeg kan også godt lide at bruge proteiner efter håroliebehandling eller gøre brug af blødgørende midler, når mit hår mister sin volumen. 

Hvad med jer? Bruger du proteiner i din hårpleje?